Кристиано Роналдо вероятно ще изиграе първия си мач в Саудитска Арабия в двубой срещу Лионел Меси. Това стана ясно след изказване на треньора на новия му отбор "Ал Насър" Руди Гарсия.

Френският специалист обяви, че Роналдо ще бъде поканен в отбора на звездите на Саудитска Арабия, които ще се срещнат с приятелски мач с ПСЖ.

"Дебютът му в Саудитска Арабия няма да бъде с екипа на "Ал Насър", ще бъде за отбор, който е смесен от нашия и "Ал Хилал" - отбор на звездите", каза Гарсия пред вестник "Екип" и добави, че не е доволен, тъй като отборът му има мач три дни по-късно.

Роналдо подписа с "Ал Насър" до 2025 г., с което стана най-скъпоплатения спортист в света.

Двубоят между ПСЖ и звездите от първенството на Саудитска Арабия планиран за 19 януари на стадиона в Рияд. Френският шампион ще пътува до Катар, където ще се срещне с феновете си в страната, като това е организирано от собствениците на клуба - "Катар спортс инвесмънт".

Кристиано Роналдо и Лионел Меси не са изправяли на терена един срещу друг от 2020 г. За последно това се случи в мач в Шампионската лига, като отборът на Роналдо по това време "Ювентус" спечели с 3:0 срещу "Барселона" на Меси. Португалецът вкара два гола в този мач.

Двамата са се срещали общо 36 пъти, като Меси е излизал победител в 16 мача, а Роналдо в 11. Аржентинецът има 22 попадения в тези срещи, а Роналдо 21.

Дневник