Мениджърът на националния отбор на Уелс Роб Пейдж заяви, че капитанът и голмайстор на тима Гарет Бейл е избрал подходящия момент, за да сложи край на кариерата си.

В понеделник 33-годишният Бейл обяви, че прекратя кариерата си както в националния отбор, така и на клубно ниво. За последно той игра на световното първенство в Катар, където Уелс спечели една точка срещу САЩ и записа първото си участие на Мондиал от 1958 година насам. Бейл вкара единствения гол за "драконите" в Катар и завършва кариерата си в националния тим с 41 попадения в 111 срещи.

"Гарет ми писа, за да ми каже, че трябва да говорим. Знаех, че е нещо значимо, но когато той ми каза решението си, не бях напълно изненадан. Казах му, че мисля, че постъпва правилно. Той вече има гол на световно, спечели всичко на клубно ниво и имаше изумителна кариера за националния отбор", каза Пейдж пред радио ББС Уелс.

Мениджърът разкри, че е смятал да разчита на Бейл в започващите през март квалификации за Евро 2024, но сега плановете му ще се изменят.

"Емоциите в мен са смесени. От една страна съм развълнуван, че се отваря място за млади играчи като Бренан Джонсън, който може да се превърне в новия Гарет Бейл. Но от друга страна съм тъжен, защото повече няма да видим Бейл с екипа на националния отбор. Надявам се, че той ще остане близо до отбора под някаква форма. Ще говорим с него след няколко седмици. Сега той трябва да се настрои към нормалния живот, но смятам, че той може да изпълнява роля, подобна на тази на Тиери Анри в националния отбор на Белгия. Сигурен съм, че всички в Уелската футболна асоциация се надяват да запазим Гарет по някакъв начин", завърши Пейдж./БТА /ГК/