Нюкасъл и Манчестър Юнайтед не срещнаха проблеми в четвъртфиналните си мачове в турнира за Купата на английската футболна лига, известен като Карабао къп, и вече са в топ 4. Нюкасъл елиминира у дома си Лестър с 2:0, а "Червените дяволи" от Манчестър отнесоха с 3:0 у дома си третодивизионния Чарлтън Атлетик.

За Нюкасъл головете вкараха защитникът Дан Бърн и атакуващият полузащитник Жоелинтон. След този успех играчите на мениджъра Еди Хау ще срещнат победителя от двубоя между Саутхемптън и Манчестър Сити във фазата на най-добрите четири отбора. За тях това е първи полуфинал в турнир от сезон 2004/05.

Но преди почивката отново се заредиха пропуск след пропуск и накрая на полувремето статистиката показваше 12 изстрела от играчи на Джордитата, които не са намерили вратата на Дани Уорд. Още в първата минута на втората част Жоелинтон можеше да открие резултата, но Марк Олбрайтън подложи крак и извади топката в корнер. Но в 60-ата минута Бърн влезе от ляво, получи топката от Жолинтон и прониза вратаря Уорд. 12 минути по-късно и авторът на асистенцията записа името си при голмайсторите след комбинация с Мигел Алмирон.

Манчестър Юнайтед постигна класическа победа с 3:0 над Чарлтън и макар да превъзхождаше противника си през цялото време, последните два успокоителни гола паднаха в добавените минути на мача.

Бразилецът Антони откри резултата в 21-ата минута, а два гола на Маркъс Рашфорд в 90-ата и в 94-ата минути оформиха финалния резултат в срещата.

Още до 10-ата минута Алехандро Гарначо можеше да даде преднина поне от един гол, след като пропусна на бърза ръка две положения. Ударите му обаче не намериха целта. Но след десетина минути Антони откри резултата след комбинация с Фред. До края на първата част домакините удариха веднъж гредата чрез Фред, а също така създадоха и още няколко добри атаки.

Лондончани също според възможностите си атакуваха, но и второто полувреме не се различаваше особено. То започна с отменен гол на Юнайтед заради засада и продължи с няколко страхотни спасявания на вратаря Мейнард-Брюър, в това число и поредното опасно изпълнение на младия аржентинец Гарначо.

В 90-ата минута Рашфорд получи топката в наказателното поле от Факундо Пейистри и удвои, а минути по-късно завърши чудесна атака на бразилеца Каземиро за крайното 3:0.

Другите два мача от четвъртфиналите са днес, като Нотингам Форест посреща Уулвърхямптън, а Саутхямптън е домакин на Ман Сити./БТА