Първият в историята американски тим, заслужил си мястото на Световното клубно първенство по футбол - Сиатъл Саундърс, ще може да срещне Реал (Мадрид) на полуфиналната фаза.

Това отреди изтегленият днес жребий за турнира, който ще се проведе от 1 до 11 феверуари в Мароко.

Кралете на Европа и рекордьори по трофеи от Световното клубно първенство (4), получиха автоматично право да започнат директно от полуфиналите, където имат три опции за възможен съперник.

Предварителният кръг ще се състои от мач между първенеца на зона Океания - Оукланд Сити от Нова Зеландия, който ще играе срещу най-титулувания клуб в света - Ал Ахли.

Египтяните участват в ролята си на вицешампион на Африка, като по всяка вероятност именно те ще са победителите от този мач, защото съперникът им Оукланд Сити е с полупрофесионален статут.

Победителят от този мач ще играе срещу Сиатъл Саундърс, за да излъчи съперника на Реал (Мадрид). За Кралете турнирът започва на 8 февруари с мач в столицата Рабат.

В другия поток предварителният кръг включва шампионът на Африка и домакин на турнира - Уидад (Казабланка), който ще се изправи срещу шампиона на Азия - Ал-Хилал от Саудитска Арабия.

Победителят от този мач ще играе на полуфинал срещу първенеца на Южна Америка - бразилският Фламенго.

В последните 9 издания неизменно европейският шампион печели и този турнир. За последно случаят бе бразличен през 2012-а, когато в големия финал Коринтианс победи Челси с 1:0.

Дневник