Рафаел Надал отрече, че вече е решил да последва Роджър Федерер и да се оттегли от тениса след "Ролан Гарос", предаде ДПА.

Испанецът ще навърши 37 години през юни и ще се опита да спечели Откритото първенство на Франция за 15-и път в кариерата си.

Прогнозата направи Александър Зверев, който говори пред "Евроспорт" за предстоящия сезон. "За съжаление, мисля, че Рафа ще се откаже след "Ролан Гарос". Не искам това да стане, но може би той ще направи страхотен турнир, вероятно е да спечели и после да каже "довиждане", коментира германецът.

Надал обаче опроверга Зверев. Испанецът ще защитата титлата си на Откритото първенство на Австралия, което започва утре.

"Не знам какво ще стане след 6 месеца", каза Надал, цитиран от "Евроспорт". "Имам много добри отношения със Зверев, но не чак толкова, че да му доверя нещо подобно. Истината е, че съм тук да играя тенис, да се опитам да направя страхотна 2023 година, да се боря за всичко, за което съм се борил през кариерата ми и не мисля за моето отказване", допълни той.

"Мислиш за това седмица след седмица, след като ме питате на всяка пресконференция. Но аз ще отговарям всеки път по същия начин", каза още Надал.

Той загуби шест от последните си седем мача, а защитата на титлата му в Мелбърн започва срещу британеца Джак Дрейпър в понеделник./БТА