Олимпийските вицешампиони Красимир Дунев и Йордан Йовчев остават начело на Българската федерация по гимнастика.

Именитите ни спортисти бяха преизбрани за президент и за генерален секретар на централата с по 23 гласа с мандат за още 5 години.

Двамата са начело на спорта у нас вече от десетилетие.

"Аз съм изключително радостен, че за трети пореден мандат бях избран за президент на федерацията - коментира Дунев. - Очевидно клубовете са доволни от нашето ръководство и им благодаря отново за оказаното доверие към мен.

Продължаваме да работим, да се трудим и аз ще дам всичко от себе си за следващите пет години отново. Нашите цели са квота за олимпиадата и подобряване на базите във всички зали в страната. Това постоянно се опитваме да правим, но имаме затруднение заради скъпите уреди по гимнастика."

"Бюджетът за 2023-а все още търпи одобрение от Министерството на младежта и спорта, но еднодушно е приет Отчетът за 2022-а - каза Йовчев. Тепърва трябва да правим равносметка, защото предстоят важни състезания за годината.

За нас основната цел е участие на олимпийски игри. Но не подценяваме развитието на юноши и девойки, които имат Световно първенство в Анталия в началото на април. Подготовката тече към днешна дата, но аз се радвам, че отново е гласувано единодушно доверие към ръководството на федерацията."

Дир.бг