Арсенал" отговори на предизвикателството на "Манчестър сити" и върна аванса си на върха във Висшата лига на пет точки. "Артилеристите" надвиха "Манчестър юнайтед" в зрелищен мач с 3:2.


Двубоят на "Емиратс" премина през обрати и много високо темпо, а футболът беше от висока класа.


Маркъс Рашфорд вкара за "червените дяволи" в 17-ата минута, но Еди Нкетия изравни в 24-ата. След паузата Букайо Сака вкара втори гол за "Арсенал" в 53-ата минута.


Централният защитник на "Юнайтед" Лисандро Мартинес изравни в 59-ата минута, но в последната на редовното време Нкетия с втория си гол донесе успеха на домакините.


"Арсенал" е с 5 т. пред "Сити", като има и мач по-малко. "Юнайтед" остава трети с 8 т. зад "артилеристите".


През първата част "Юнайтед" игра по-добре от домакините, като в 17-ата минута Рашфорд се възползва от грешка на Томас Партей. Той пое топката на около 30 метра от вратата, преодоля халфа на "Арсенал" и откри с мощен шут.


Само седем минути по-късно "Арсенал" успя да изравни, след като Гранит Джака центрира отляво, а Нкетия вкара с глава.


До края на първото полувреме домакините имаха големи проблеми, като "Юнайтед" действаше по-уверено.


След почивката "Арсенал" обърна, когато в 53-ата минута Сака вкара с красив удар в далечния ъгъл. Последва по-добър период за "Арсенал", който държеше топката в близо 70 процента от времето.


Въпреки това "Юнайтед" вкара второ попадение чрез Мартинес. Аржентинецът се възползва от грешка на вратаря на "Арсенал".


В края на двубоя "артилеристите" осъществиха натиск и стигнаха до гол. Нкетия се озова на точното място пред вратата на гостите и реализира за 3:2.

Дневник