Тричленен въззивен състав на Шуменския окръжен съд не уважи искането на 40-годишния Стоян Русев и потвърди наложената от Районен съд най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от пресслужбата на съда. Мъжът стана известен миналата седмица, след като опита да избяга с Тойотата си от няколко патрулки. При задържането му той извади нож на полицаите. 

 Адвокатът на обвиняемия поискал „домашен арест“ или „парична гаранция“ с мотива, че престъпленията, за които подзащитния му е обвинен са с ниска степен на обществено опасност и леко наказуеми. Както и на фактите, че Русев е неосъждан и има дете, за което трябва да се грижи. 

Окръжния съд обаче сметнал, че е налице обосновано предположение,  обвиняемият да е извършил престъпленията, за които е бил привлечен в това си качество, както и да извърши друго престъпление. 

Русев е привлечен като обвиняем за извършването на 18.01.2023 г. на четири престъпления - за това, че противозаконно е попречил на органите на МВР да изпълнят задълженията си; за хулиганство, извършено при управление на МПС; за управление на МПС след употреба на наркотици и за това, че е управлявал МПС в срока на изтърпяване  на наказание „Лишаване от право да управлява МПС“.
 

Определението на Окръжен съд - Шумен не подлежи на обжалване и протестиране, добавиха оттам.

ШУМ.БГ