Германецът Доменико Тедеско е фаворит за поста на национален селекционер на Белгия, твърдят медиите в страната, цитирани от агенция "Франс прес". Треньорът е свободен от месец септември, когато напусна поста си в Ред Бул Лайпциг.

Всекидневникът Het Nieuwsblad твърди, че бившият треньор на Шалке 04 и Спартак Москва е начело на листата от кандидати, които са одобрени от работната група към Белгийската футболна федерация, която трябва да избере наследник на Роберто Мартинес.

37-годишният Тедеско е водил още Ерцгебирге Ауе, като успя да запази мястото на отбора във Втора Бундеслига. Треньорът е уволнен от Шалке 04, след като допуска поражение с 0:7 от Манчестър Сити в Шампионската лига.

Той води Спартак Москва и Лайпциг, който успява да класира за Шампионската лига, а след това и на полуфинал за Лига Европа и победа за Купата на Германия.

Специалистът е полиглот, като говори германски, английски, италиански, испански и руски език. Той не е бил професионален футболист и има университетска диплома по индустриално инженерство.

Отборът на Белгия трябва да изиграе първата си европейска квалификация на 24 март срещу Швеция, като четири дни по-късно има и приятелска срещу срещу Германия.

С Роберто Мартинес тимът на Белгия стигна до третото място на Мондиала в Русия през 2018 година./БТА