Гол с глава на Лаутаро Мартинес през първото полувреме осигури успеха на Интер над градския съперник Милан в среща  от 21-ия кръг на Серия А. С този успех нерадзурите остават еднолично на 2-ото място с 43 точки, на 3 пред Рома и 5 пред Лацио и Милан. За Милан това е четвърта поредна загуба във всички турнири и три в първенството. Наполи е окупирал върха с 56 и изглежда като тотален фаворит за титлата.

Още в 6-ата минута Лаутаро можеше да открие резултата, след като беше оставен непокрит, но Чиприян Татарушану спаси майсторски вратата на Милан, отбивайки влизащата до лявата греда топка. Но в 34-ата минута аржентинецът вече се разписа с глава, засичайки от корнер. За него това е и 12-о попадение през сезона. Като цяло Интер доминираше през огромни периоди преди почивката, като държеше топката в 76 процента от времето, спирайки всякакви опити на Милан да  атакува. През втората част обаче темпото доста спадна.

Милан създаде първата си по-сериозна опасност малко преди да изтече час игра, когато Оливие Жиру засече центриране от страни с глава, но топката мина над гредата. Последваха изстрел на резервата Брахим Диас, спасен от Онана, както и едно пропуснато положение на Жиру след фаул.

Интер вкара топката във вратата на противника още два пъти, но попаденията бяха отменени. Най-напред Ромелу Лукаку остана разочарован, тъй като съдията му свири фаул в атака. След това пък имаше засада на Лаутаро Мартинес. Лукаку можеше да удвои преднината на синьо-черните в самия край на мача, но отново Татарушану показа майсторство и спаси.

БТА