Клубовете от английската Висша лига ще поискат изваждане на Манчестър Сити от елита, ако вината на "гражданите" бъде доказана.

Преди дни Висшата лига обвини действащия шампион в над 100 финансови нарушения, а тепърва започва делото, с което ще трябва да се докаже, че наистина това е факт.

По информация на директор на един от клубовете, пожелал анонимност пред вестник Тhe Sun, вече е имало разговори между останалите участници във Висшата лига. Всички те ще изчакат заключението на независимата комисия, а ако Манчестър Сити бъде признат за виновен, тогава клубовете ще излязат с призив за изключване на "гражданите" от елита.

Интересна подробност е, че клубовете от така нареченият "Топ 6" на английския футбол са решили да не предприемат действия по отнемането на титлите на Сити от последните години, които са шест на брой.

Според тях това само ще доведе до нови спорове и объркване на целия английски футбол, но в замяна те ще търсят финансова компенсация за пропуснати ползи и ще очакват да видят Сити далеч от елитната дивизия на страната.

Първите изслушвания по делото ще бъдат през март, а към момента няма краен срок, в който комисията трябва да се произнесе по случая.

Дир.бг