Шампионите на България по футбол от Лудогорец (Разград) представиха днес четвъртото си зимно попълнение – крилото от Бразилия Раи Насимиенто де Оливейра. Доскорошният футболист на Баия получи фланелката с номер 7 от спортния директор на клуба Георги Караманджуков.

"Представяме поредният футболист, който е трансфер на Лудогорец през тази година. Знаете, че след контузията на Рик Джонатан на лагера в Турция, се наложи по спешност да търсим негов заместник. Човекът, когото представяме в момента, е следен от нашите скаути и е бил наблюдаван на живо още през миналата година. Той беше вариант за нас и при предишните трансферни периоди. Но тогава клубовете, за които игра, поискаха твърде високи трансферни суми. В момента, може би и съдбата ни помогна – той идва при нас като свободен агент. Искам да благодаря на неговите мениджъри, че удържаха на думата си и запазиха пълна конфиденциалност през времето, в което водихме разговорите. Благодаря му и на Раи заради избора на Лудогорец. Надявам се да бъде част от великите мачове на Лудогорец в Европа", заяви пред медиите Георги Караманджуков.

Преди него разградчани взеха защитниците Пипа от Олимпиакос (Гърция), Франко Русо от Майорка и Диниш Алмейда от белгийския Антверп. За Алмейда това е втори период у нас, тъй като преди това е носил екипа на Локомотив (Пловдив).

"Искам да благодаря за гласуваното доверие от президента на клуба. И на всички директори, защото от първия момент на пристигането ми в България, бяхме посрещнати много добре. И да имам честта да бъда част от един от най-добрите клубове в Европа. Откакто е в първа дивизия, този клуб е спечелил 11 поредни титли. И се надявам да направя щастливи феновете и да оставя оптечатък в Лудогорец. И също така да играя в клубните турнири, в Шампионската лига. Това е едно добро продължение на моята кариера, каза от своя страна 24-годишният флангови футболист. Той допълни, че е получил и знак от Боговете за трансфер в България. Преди три месеца майка му била в църква и там свещеник й казва, че след три месеца ще имам голям клуб.

"Откакто получихме офертата от Лудогорец, с моите агенти, които са като мои бащи, отхвърлихме всички други предложения. България беше най-добрата опция за мен, правя голяма стъпка. Не знаехме кой е клуба, но това ми дава още по-голяма вяра в Бога. Бях три месеца бях без клуб, но това не означава, че не съм тренирал и не съм се хранил правилно. Говорих с треньорите на Лудогорец и те ми казаха какво трябва да правя. Ще дам най-доброто от себе си, за да израсна в този клуб. Знам историята на Лудогорец. Откакто отборът е в първа дивизия, е шампион. Също така, след като вече подписах с Лудогорец, ще направя анализ на всички съперници, с които ще играем. Имам достатъчно време да се запозная с българския футбол", заяви Раи.

Попитан дали е изненадан от студеното време в България и как смята, че ще протече адаптацията му, Раи не беше особено шокиран.

"От 12-годишен живея и играя на студено. В Сарагоса, където започнах своята кариера, е много студено през зимата. Да, не е като тук, но ще се адаптирам. Говорих със Сисиньо, който сега е в Баия. Питах го за това как той се е аклиматизирал в България и колко време му е отнело това. Той ми каза, че клубът е много добър, всички са го приели отлично. Не само в Лудогорец, но и в страната като цяло. Разговарял съм и с Роналдо от Левски, с когото сме играли заедно. Каза, че в неговия клуб е окей. Но сега, след като сме в България и двамата, ще се видим отново и ще разговаряме. Няма връзка между мен и бразилската легенда Раи, чието име нося. Просто е съвпадение. Иначе баща ми се казва Ривелиньо", завърши крилото.

БТА