Днес предстоят още три мача от първия пролетен кръг на футболното първенство.

 

От 12,30 часа е дербито между Левски и Черно море. „Сините“ са лишени от домакинство и ще посрещнат „моряците“ на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Двата тима са съседи в подреждането, като не завършиха есента по най-добрия начин и това извади варненци от топ 6, докато столичани са там, но последни и със само точка пред днешния си противник.

Левски е в поредица от цели осем поредни мача без победа в първенството, като допусна две поражения и записа пет поредни равенства. Последното реми дойде в преиграния на 1 декември двубой с Лудогорец от шестия кръг. Тогава „сините“ изиграха силен двубой и могат да съжаляват, че срещата завърши при резултат 0:0. Три дни по-късно двата тима премериха сили и за Купата на България, а „орлите“ продължиха напред след пълен обрат до 2:1 и пропусната дузпа от Кордоба за „сините“ в 90-та минута.

Черно море пък не успя да се разпише при предишните си три двубоя за първенство и като цяло спечели само един от последните седем мача от Първа лига. Тази слаба поредица оставя тимът извън спора за европейските места, но това може да не е фатално с добра пролет за момчетата на Илиян Илиев. Най-тъжният резултат за феновете обаче бе безмощието в атака при нулевото равенство в дербито със Спартак Варна.

По същото време започва и двубоят между ЦСКА 1948 и Хебър, който ще се играе на стадион "Васил Левски" в столицата. В оставащите кръгове от редовния сезон целта пред новия наставник на домакините Тодор Янчев е запазване на място в тройката, докато колегата му Владимир Манчев трябва да спаси отбора от Пазарджик.

В началото на сезона ЦСКА 1948 спечели минимално с единственото попадение на Георги Русев.

В третия мач за деня Спартак Варна посреща Лудогорец. Началният час на двубоя е 15,00. Двубоят в Разград бе решен още в първите минути и приключи с успех от 5:0 за шампионите. Няколко месеца по-късно обаче за „орлите“ се очаква да е по-трудно срещу „соколите“ във Варна, макар всичко друго освен успех за гостите да бъде счетено за сериозна изненада.

Лудогорец има работа за вършене през пролетта, тъй като изостава на точка от лидера ЦСКА в битката за титлата между двата отбора.

Пълна програма на 19-ия кръг:

Петък, 10 февруари

Ботев Пловдив - Локомотив София 0:0

Събота, 11 февруари

12:30, ЦСКА 1948 - Хебър

12:30, Левски - Черно море

15:00, Спартак Варна - Лудогорец

Неделя, 12 февруари

12:00, Септември - Арда

14:15, Берое - ЦСКА

16:45, Локомотив Пловдив - Ботев Враца

Понеделник, 13 февруари

17:00, Славия - Пирин. /БГНЕС