С голове на Маркъс Рашфорд и Алехандро Гарначо в последните десет минути донесоха победата на Манчестър Юнайтед с 2:0 над Лийдс в 23-тия кръг на Висшата лига.

Победата на "Елънд Роуд" изкачи "червените дяволи" на второ място във временното класиране с 46 точки, само на пет зад лидера Арсенал, който обаче има и два мача по-малко.

Рашфорд откри резултата в 80-ата минута с глава след центриране от левия фланг на бранителя Люк Шоу. Пет минути след това влезлият като резерва Гарначо наниза третия си гол във Висшата лига, за да оформи победата.

Преди двамата нападатели на гостите да се превърнат в герои, такъв беше вратарят им Давид де Хеа. Испанецът спаси куп положения пред вратата си, включително и две много добри възможности, открили се пред Крисенсио Съмървил.

Манчестър Юнайтед пропиля най-добрия си шанс за гол в добавеното време на първото полувреме, когато Бруно Фернандеш не успя да преодолее Илан Мелие, излязъл очи в очи с него, а в 63-тата минута Диого Далот удари горната греда на вратата на Лийдс с мощен удар.

В добавеното време на мача цели два гола на Манчестър Юнайтед бяха отменени заради засади на Рашфорд и Ваут Вегхорст.

Поражението остави Лийдс на 17-о място в класирането с 19 точки от 22 мача./БТА