Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Ротердам (Нидерландия) с награден фонд 2 милиона евро.

Финалистът през 2018 година Димитров започна с експресна победа над квалификанта Аслан Карацев (Русия) с 6:1, 6:3 за 58 минути.

Двамата за последно се срещнаха на Откритото първенство на Австралия през миналия месец и 31-годишният българин спечели в три сета. Хасковлията отново стартира отлично и поведе с 4:0 гейма, като взе 16 от първите 20 разигравания, а след това затвори сета с трети пробив след 26 минути игра.

Димитров продължи да доминира и след ранен брейк във втората част поведе с 3:0. Карацев така и не успяваше да намери играта си, като в първите десет гейма той допусна 18 непредизвикани грешки срещу едва 2 на българина. До края Димитров задържа аванса си и така направи успешен старт в Ротердам, където именно преди пет години той за последно игра финал в Тура на АТП.  

Българинът сервираше страхотно в мача, като не даде нито една възможност за пробив на съперника и взе 21 от 22 разиграни точки при вкаран първи сервис.

С победата хасковлията си осигури 30345 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 28-ата позиция. За място на четвъртфиналите той очаква победителя от срещата между поставения под номер 5 Хуберт Хуркач (Полша) и Роберто Баутиста Агут (Испания).

БТА