Мерцедес и Люис Хамилтън са започнали преговори за нов договор преди началото на сезона във Формула 1, съобщи отборният президент Тото Волд в интервю след представянето на състезателния автомобил. Това ще бъде 11-и сезон за седемкратния шампион със "сребърните стрели".

Волф добави, че британецът е обвързан с Мерцедес до края на 2023 и няма нужда от бързо приключване на преговорите.

"Вече сме водили разговори, но те са само първоначални и няма срок за край на преговорите. Това не е важно нито за него, нито за нас. Имаме цяла година и ще го направим в правилното време", заяви австриецът след представянето на W14.

"Неговата възраст (38 години) няма да играе роля в преговорите, защото вече сме виждали как най-добрите спортисти могат да бъдат на топ ниво за много, много дълго време", каза още Волф, посочвайки дълголетието на бившия професионален куотърбек Том Брейди. Той се оттегли от НФЛ тази зима на 45-годишна възраст.

"С Люис винаги сме намирали правилната стойност на договора, която да отговаря на приноса му към отбора и целия спорт. Мисля си освен това, че той не иска да бъде на друго място, освен Мерцедес", добави Волф. /БТА