Левски завърши 1:1 при гостуването си на Пирин в Благоевград, като това бе десети пореден мач без победа за отбора на Станимир Стоилов в първенството. Серията може да стане и по-дълга, тъй като "сините" ще играят срещу шампиона Лудогорец в следващия кръг.

За Левски гол вкара Асен Чандъров от дузпа, а Мартин Смоленски изравни за "орлетата" в края на първото полувреме.

Левски успя да открие резултата още в 13-ата минута от дузпа, изпълнена точно от Асен Чандъров. Наказателният удар бе отсъден игра с ръка на Венцислав Бенгюзов от домакините след сблъсък с Роналдо.

В 15-ати минута Илке Будинов от Пирин проби отдясно и попаде на Мартин Смоленски, който стреля по земя, а вратарят на "сините" Пламен Андреев спаси.

В 26-ата минута Чандъров бе близо до втори гол за гостите, но стреля с глава в аут от удобно положение при центриране на Хосе Кордоба.

След половин час игра Сомеленски се измъкна сам срещу Пламен Андреев, но вратарят предвидливо излезе и успа да играе пръв с топката.

В 39-ата минута Уелтън от Левски се възползва от грешка на зашитата и излезе сам срещу Янко Георгиев, но не успя да преодолее вратаря.

Точно преди края на първото полувреме Будинов за пореден път надигра играещия като ляв защитник Марин Петков и върна топката на Смоленски, който този път бе точен и с удар в десния ъгъл на Андреев изравни - 1:1.

В добавеното време на първата част Рикардиньо имаше шанс отново да изведе "сините" напред след грешка на Александър Дюлгеров, която обаче бе поправена от вратаря Янко Георгиев.

В 61-вата минута Смоленски стреля опасно към вратата на Андреев, но топката мина покрай левия му стълб.

След това Христофор Хубчев от домакините получи жълт картон зад нарушение срещу Ивелин Попов, а за реплики към съдията Драгомир Драганов показа още два картона на Александър Дюлгеров и вратаря Янко Георгиев.

В 76-ата минута Георгиев направи страхотно спасяване за Пирин. Това стана при удар на Роналдо отблизо след центриране на Марин Петков, но вратарят спря топката с една ръка и след това я хвана.

В добавеното време на мача влезлият като резерва Илиян Стефанов от Левски се обърна с топката и стреля в ъгъла с левия крак, но вратарят Янко Георгиев отново направи идеално спасяване с лявата ръка, като успя да извади топката в корнер.

Левски остана на седмо място в класирането, след като бе изпреварен от Арда. Пирин е на 14-о място в подреждането.

БТА