Футболните фенове ще искат да се освободят от ангажиментите във вторник вечерта, защото голям мач се открива на хоризонта.


Ливърпул посреща Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионска лига, а това съперничество винаги доставя коктейл от емоции. Ако някой има съмнения, нека си припомни двата финала в турнира между грандовете - през 2018 и 2022 година.

Мачът е от 22 часа и ще се предава пряко по MAX Sport 3.

Мърсисайдци ще се надяват да вземат сладък реванш за миналогодишното поражение и да детронират шампиона, но изпълняването на тази задача минава през солиден резултат в първия мач.


"Червените" не са печелили нито един от последните си шест мача с Реал, като пет от тях завършваха със загуба. Поглеждайки в перспектива, трябва да отбележим, че клубът никога не е имал толкова дълга серия без победа срещу който и да е друг съперник в европейските клубни турнири. За сравнение - Ливърпул спечели първите си три мача срещу Реал между 1981 и 2009 година.


Но днешната битка напомня и колко може да се промени футбола за девет месеца. През лятото на миналата година отборът на Юрген Клоп се бореше за така наречения куадрупъл -спечелване на четири трофея, като в крайна сметка остана без най-важните два - Шампионската и Висшата лига. Сега тимът на Клоп е в съвсем различна ситуация, в която се говори за ситост на играчите, липса на мотивация и дори прокрадване на мисълта за смяна на треньора.

Все пак победите над Евертън и Нюкаслъл през миналата седмица върнаха оптимизма сред феновете и на "Анфийлд" вярата, че Реал Мадрид може да бъде отстранен не е съвсем неоправдана.

След деветте месеца ситуацията при испанския колос си е същата. Тимът е европейски шампион, вече и световен, бори се за титлата в Ла Лига, макар и Барса да има леко предимство. Машината на Карло Анчелоти работи на пълни обороти преди четвъртото гостуване на "Анфийлд" за клуба.

Реал обаче има лоши спомени от мачовете си в Англия, като в последните седем спечели само един, два пъти завърши наравно и загуби четири.

Мачът отново ще се превърне в битка на висока скорост, като за това ще допринесат Мохамед Салах за домакините и Винисиус за гостите. Двамата имах интересен дуел в миналогодишния финал, като тогава се намеси вратарят на "белия балет" Тибо Куртоа със супер спасявания.


Мегасблъсъкът обаче не единственото, което ще предложи Шампионска лига тази вечер. Намиращият се в удивителна форма Наполи пренесе добрата игра и в този турнир, като остави зад себе си именно Ливърпул в груповата фаза.

Сега отборът на Спалети ще гостува на Айнтрахт Франкфурт в осминафиналите в опит за първи път в историята си да достигне четвъртфинал. Мачът е от 22 часа по MAX Sport 4.

Пред шампиона на Лига Европа целта е същата. Даже е още по-значима, тъй като Айнтрахт играе едва първия си сезон в новия формат на най-престижния европейски клубен турнир. Засега се справя перфектно, тъй като преодоля група с отбори като Марсилия, Тотнъм и Спортинг (Лисабон) - далеч по-опитни в надпреварата.


Ако шестият в Бундеслигата тим успее някак да укроти атомното нападение на Квича Кварацхелия и Виктор Осимен, има шанс да поднесе изненада. Бурната подкрепа на едни от най-екзалтираните германски фенове също ще е важен фактор.

Неаполитанци обаче остават твърд фаворит, тъй като дори и да загубят първия мач във Франкфурт, имат класата да обърнат на реванша, а и комфортът на 15-те точки преднина в Серия "А".

Dir.bg