Реал (Мадрид) сътвори поредната си велика европейска вечер с марка Шампионска лига.

Кралския клуб разгроми Ливърпул насред "Анфийлд", побеждавайки с 5:2 в повторението на миналогодишния финал в турнира.

Този път срещата между двата колоса на европейския футбол бе част от осминафиналите на надпреварата, а въпреки изоставането си от 0:2 до 14-ата минута, Реал отново показа защо е Краля на Европа.

Реал отговори с убийствена ефективност, невероятни контраатаки и пет гола във вратата на своя опонент, при това на един от най-трудните стадиони, на които може да гостуваш.

На "Анфийлд" нито един европейски клуб не бе вкарвал пет попадения, а в цялата международна история на Ливърпул, само в един случай - срещу Аякс през 1966-а, клубът бе допускал такъв брой попадения.

Днес обаче играта в дефанзивен план на мърсисайдци бе истински кошмар, а с продукцията момчетата на Клоп показаха, че в деветото им място в класирането на Висшата лига, сякаш няма нищо случайно.

Двубоят започна вихрено, по мечтан за Ливърпул начин, след като само за 14 минути мърсисайдци вече водеха с 2:0.

Още преди да са изминали четири минути, Мохамед Салах пусна много хитър пас в наказателното поле, където Дарвин Нунес отклони технично с пет, откривайки резултата с този невероятен гол.

Играчите на Ливърпул продължи да играят агресивно. Те налитаха като оси всеки играч в бял екип с топката, а агресията се отплати десет минути по-късно. Разбира се, с голяма доза шанс.

Топката бе върната към вратаря Тибо Куртоа, който се забави, а след това нескопосано я удари с коляно. Това на практика се оказа асистенция към Мохамед Салах, който нямаше как да не се възползва от подаръка - 2:0 за Ливърпул.

"Андийлф" полудя, но ако има тим на света, който е способен да се измъкне от тази ситуация в европейска вечер, то той се казва Реал и идва от Мадрид.

Кралете не се смутиха нито за миг, погледнаха към противниковата врата и бързо се върнаха в мача.

Винисиус сам си изработи първия шанс да удар в мача и между няколко бранители отправи неспасяем шут, превърнал се в гол в полза на Реал в 20-ата минута.

А този луд мач бе украсен и с още един куриозен момент, този път в обратна посока, защото Алисон сякаш реши да е съпричастен със своя колега от отсрещната врата.

Стражът на Ливърпул повтори упражнението на Куртоа, като реши да ритне топката право в тичащия срещу него Винисиус, а това се превърна във втори нелеп гол в мача и във второ попадение във вратата на домакините - 2:2.

До края на частта шоуто не спря, защото Реал трябваше да чисти от голлинията, а пък Алисон трябваше да прави феноменално спасяване, за да остане резултатът равен.

Втората част на мача обаче се превърна в истински кошмар за Ливърпул, а развоят дори може да наречем срамен за мърсисайдци.

До 67-ата минута те допуснаха три безответни гола, а в играта на домакините цареше хаосът. Тоталната липса на организация допълнително улесни Реал в мисията му.

Не бяха изминали и две минути след подновяването на играта, когато Модрич центрира от фаул, а Едер Милитао с глава оформи обрата.

Така се стигна до 57-ата минута, когато дойде ред и на Карим Бензема да се отчете, макар ударът му да влетят във вратата с помощта на рикошет в бранител.

А ужасът за Ливърпул стана тотален още десет минути по-ксъно, когато перфектна контраатака на гостите отново бе завършне от Бензема, което ознчаваше 5:2 за Реал.

Дир.бг