Неапол продължава да мечтае, а този път не само за наглед сигурното Скудето в Италия, но и за исторически поход в Шампионска лига.

А мечтите идват след убедителната победа с 2:0 на Наполи като госту на Айнтрахт (Франкфурт) в първия осминафинален мач от Шампионска лига.

Макар и не толкова убедителен като резултат, мачът принадлежеше изцяло на гостите от Неапол като игра.

Италианският тим тотално доминираше мача и показа, че е с класа над своя опонент, като крайният резултат можеше и да е доста по-изразителен.

Но и 2:0 изглежда достатъчно комфортен аванс преди реванша на "Диего Марадона", а това може да е първият случай, в който Наполи достига до най-добрите осем на европейския футбол.

След няколко пропуска в началото на мача, Лосано уцели гредата, а при опит да достигне топката, Виктор Осимен бе изритан, което означаваше дузпа.

Ударът на Хвича Кварацхелия от бялата точка обаче бе спасен, но това по никакъв начин не смути гостите.

В края на полувремето Осимен откри след чудесен пас на Лосано, а секунди по-късно нигериецът вкара и второто си попадение, което този път бе отменено заради засада.

Но през втората част нищо не се промени. Наполи отново владееше играта, а Айнтрахт дори остана с човек по-малко на терена след директния червен картон на добилия популярност по време на Мондиала - Рандал Коло Муани.

Това съвсем улесни гостите, които удвоиха чрез Джовани Ди Лоренцо, а до края трети гол така и не падна.

Дир.бг