Бившият защитник на Ливърпул Деян Ловрен обяви, че приключва кариерата си в националния отбор на Хърватия по футбол, с който достигна до финалните етапи на Световно първенство на два пъти, пише агенция ДПА.

33-годишният Ловрен записа 78 мача за националния тим от дебюта си през 2009-а досега, стигайки до финала на Мондиал 2018 и полуфиналите на Мондиал 2022 в Катар, където Хърватия завърши на трето място.

„Дойде времето да кажа последно сбогом на хърватския държавен отбор, въпреки че завинаги ще остана голям привърженик и ще следя тима на всеки следващ мач“, каза Деян Ловрен в изявление, публикувано на официалния му профил в социалната мрежа Туитър и сайта на хърватската федерация.

„Най-красивите глави от историята ми с националния тим са тези, които написахме в последните пет години. Това е, ако трябва да съм честен, като сън за мен. Изпитах толкова много емоции, особено през 2018-а и 2022 година и ми е трудно да ги изразя с думи. Имах голяма надежда, че ще преживея подобни моменти и когато това се случи, изпитах неимоверна гордост. Тези моменти ще останат в сърцето ми завинаги“, допълни Ловрен.

Хърватинът носи екипа на френския Олимпик Лион. Той игра за английския Ливърпул между 2014-и 2020-а, като с мърсисайдци спечели титлата в Шампионската лига през 2019 година и във Висшата лига през 2020 година./БТА