турнира от сериите АТП 250 в Марсилия. Българинът загуби драматично в четвъртфиналите от Александър Бублик (Казахстан) след три сета - 5:7, 6:3, 6:7 (6).


Двубоят продължи два часа и 20 минути.


Димитров пропусна мачбол на свой сервис, след като водеше с 6:4 в тайбрека на третия сет. Бублик обаче се мобилизира и взе четири поредни точки, с което приключи и мача.


Българинът и неговия казахстански съперник се срещнаха за пети път, като Бублик постигна трета победа. Той спре серия от два поредни успеха на Димитров.


В полуфиналите представителят на Казахстан ще играе с Хуберт Хуркач, когото Димитров отстрани преди седмица в Ротердам и след това стигна до полуфинал.


Мачът на Димитров с Бублик се превърна в надстрелване, след като българинъте реализира 14 аса, а съперникът му 16, като съответно двамата имаха четири и седем двойни грешки.


В първата част двамата си размениха по един пробив в седмия и осмия гейм, след което Бублик отново взе подаването на бившия №3 и поведе с 6:5, след което затвори и частта. Последва силен сет на Димитров, който набързо поведе с 4:1 и до края не допусна изненада.


В заключителния сет Димитров спаси точка за пробив, но нямаше много шансове при подаването на съперника си. Стигна се до тайбрек, в който българинът не се възползва от предимство с 6:4.

Дневник