Лионел Меси няма да остане в ПСЖ, освен ако нещо не се промени драстично в следващите дни.

Бащата на суперзвездата Хорхе, който ръководи и екипа от агенти, грижещи се за интересите на играча, е отклонил и последната оферта от клуба за нов договор. А тя е била с много сериозни финансови параметри.

Аржентинският идол и световен шампион с родината от последния Мондиал е променил мнението си, според медиите във френската столица. До началото на световното първенство през ноември, Меси не е имал колебания да остане в Париж.

Сега нещата са различни. 35-годишният гений иска промяна, като този път парите няма да са най-важни. Според френските медии приоритет на Лео е да играе за Нюелс олд Бойс, родния му клуб в Аржентина.

Това е отборът, на който са фенове баща му, братята му, цялата фамилия. Както и самият Меси, а и децата му, които имат членски карти на тима от Росарио още от раждането си. Меси никога не е играл за първия тим на Нюелс, тъй като на 13 години напуска родината и отива да живее и играе за Барселона. Именно това е другият възможен избор от лятото - завръщане в Каталуня.

Единственият проблем с преминаване в отбора от Росарио може да е семейството, твърдят медиите в Аржентина.

Децата са израснали в Барселона, най-близките им приятели, както и тези на Лео, също са там.

Неговото желание е да изиграе поне един сезон в цветовете на Нюелс олд Бойс преди да се откаже, като въпросът е дали ще се случи сега, или романтичният край на една велика кариера ще се отложи още малко.

Дир.бг