Кими Райконен отново ще се състезава. Финландската легенда се оттегли от моторните спортове след края на сезон 2021 във Формула 1, но изглежда му е трудно да стои далеч от голямата си страст и сега отново ще кара в НАСКАР.

Световният шампион с "Ферари" от 2007 година ще застане зад волана на автомобил на PROJECT91 на 26 март. Ледения ще се състезава с Шевролет Камаро ZL1.

Култовият образ вече веднъж кара автомобил на PROJECT91, след като взе участие в Купата на НАСКАР през август миналата година.

Сега Кими ще вземе участие в старт на позната писта. Състезанието в края на месеца ще бъде на Circuit of the Americas, където той има осем участия по време на кариерата си във Формула 1. Финландецът е втори по най-много участия във F1, както и пети по най-много класирания на подиума.

Именно на това трасе бе завоювана и последната от общо 21 победи в кариерата му - през 2018-а.

За Кими това ще бъде общо четвърти старт в НАСКАР - той кара два пъти през 2011 година, когато си почиваше от Формула 1, а третото му участие бе миналия август.

"Определено е полезно, че познавам пистата, но усещането в НАСКАР е различно от това във Формула 1. Все пак говорим за напълно различни серии и автомобили. Със сигурност ще трябва да се адаптирам бързо към множество различни неща", коментира самият Райконен.

Освен във Формула 1 и НАСКАР, Кими изкара и три сезона в Световния рали шампионат между 2009 и 2011 година, като най-доброто му класирането там бе десети в генераланото подреждане.

Дир.бг