"Ювентус" и "Манчестър юнайтед" се класираха за четвъртфиналите на Лига Европа. Италианският тим отстрани "Фрайбург" след 2:0 във втория мач в Германия и общ резултат 3:0. "Ювентус" стигна до успеха след голове на Душан Влахович от дузпа в 45-ата минута и на Федерико Киеза в продължението.


Влахович отбеляза и още един гол през първото полувреме, който бе отменен след намесата на системата за видеоповторение (VAR). В края на първото полувреме гостите получиха дузпа отново след VAR, а Мануел Гулде беше изгонен с втори жълт картон за играта с ръка в наказателното поле. Влахович реализира от бялата точка. През второто полувреме "Ювентус" контролираше мача и стигна до втори гол чрез Киеза в края.


"Манчестър юнайтед" спечели с 1:0 гостуването на "Бетис" с гол на Маркъс Рашфорд и се класира напред след общ резултат 5:1.


"Фейенорд" също ще играе на четвъртфиналите, след като разгроми със 7:1 "Шахтьор" (Донецк) в реванша. Първият мач завърши 1:1, а холандският тим поведе със 7:0 още до 67-ата минута.


"Севиля" се класира напред, въпреки че загуби с 0:1 гостуването на "Фенербахче". Испанският тим продължава с общ резултат 2:1.

Дневник