Серхио Перес ще тръгне първи в Гран при на Саудитска Арабия. Пилотът на "Ред бул" спечели квалификацията, след като съотборникът му Макс Верстапен, който беше най-бърз и в трите свободни тренировки, отпадна заради технически проблем във втората част на квалификацията. Световният шампион ще тръгне от 15-а позиция.


"Ред бул" отново беше пред конкуренцията си, а в отсъствието на Верстапен Перес спечели полпозишън за втори път в кариерата си, след като през миналата година отново беше най-бърз в квалификацията в Саудитска Арабия. Той изпревари с 0.155 секунди Шарл Льоклер ("Ферари"), който обаче ще стартира от 12-о място, тъй като трябва да изтърпи наказание от 10 места.


Фернандо Алонсо остана трети на 0.465 секунди зад Перес, но ще стартира от първа редица заради наказанието на Льоклер. В челната петица на квалификацията завършиха още Джордж Ръсел ("Мерцедес") и Карлос Сайнц ("Ферари").


"Макс беше много бърз, но техническите проблеми може да те ударят винаги. Надявам се утре и двете ни коли да са в челото", каза Перес.


Верстапен се надява да навакса изоставането си в състезанието: "Имахме много добър уикенд, болидът работеше добре. Сега ще е по-сложно, но ще се опитам да взема възможно най-много точки. Имаме скоростта, за да се придвижим напред."

Дневник