Богата футболна програма с акцент върху дербита в България и Европа предлага неделният ден. Безспорно най-сериозно внимание предизвиква двубоят "Барселона" - "Реал" (Мадрид). Освен този мач предстои дербито на Пловдив между "Ботев" и "Локомотив", градският сблъсък за Рим - "Лацио" срещу "Рома", както и най-големият италиански мач "Интер" - "Ювентус", известен като Дерби д'Италия.

Двата големи испански клуба се изправят един срещу друг за четвърти път от началото на сезона, като сега срещата може да има цената на почти сигурна титла, ако каталунците спечелят.

"Барселона" приема настоящия шампион в Ла Лига и Шампионска лига, като има преднина от девет точки. При победа тимът на Шави Ернандес ще се откъсне с 12 напред при остващи именно 12 срещи.

Големите съперници вече играха три пъти през сезона, в първия мач в Ла Лига през есента "Реал" спечели с 3:1, но след това "Барселона" постигна два успеха. Каталунците се наложиха през януари в мача за Суперкупата на Испания с 3:1, а в началото на март спечели и първия сблъсък от полуфиналите в Купата на краля.

Освен предстоящия двубой "Барселона" и "Реал" ще играят още веднъж на 5 април.

"Класико" започва в 22 часа и ще бъде предаван по "Макс Спорт 4".

В 17 часа "Ботев" приема на клубната си база в Коматево "Локомотив". Жълто-черните имат да си връщат за поражението от градския съперник през септември. Мачът е по Диема Спорт.

"Ботев" обаче ще разчита на традицията, като няма загуба от "Локомотив" в домакинство от 2019 г.

Италианските сблъсъци също привличат голямо внимание, въпреки че в тях няма борба за първата позиция. "Лацио", който е трети приема "Рома", заемащ петото място в Серия А. Двата тима от Рим са в борба за място в Шампионската лига през следващия сезон.

"Интер" и "Ювентус" пък е гаранция за емоции. "Нерадзурите" са втори в таблицата, но изостават много от лидера "Наполи". За сметка на това "Ювентус", който получи и наказание през сезона е седми.

Двата италиански мача са в ефира на "Макс спорт" 3 - дербито на Рим от 19 ч., а "Интер" - "Ювентус" от 21.45 ч.

Дневник