Облаците над Барселона около случая "Негрейра" сериозно се сгъстиха. Причината е, че клубът вече не е разследван единствено от Испанската футболна федерация и прокуратурата, а и от УЕФА.

В официално изявление от евроцентралата информират, че ще бъде проведено разследване за евентуално нарушение на правната рамка.

"В съответствие с член 31, параграф 4 от Дисциплинарния правилник на УЕФА днес бяха назначени инспектори по етика и дисциплина на УЕФА, които да проведат разследване на евентуално нарушение на правната рамка на УЕФА от страна на Барселона във връзка с така наречения "случай Негрейра", се казва в становището на УЕФА.

А това на практика означава, че ако клубът бъде намерен за виновен, най-тежкото наказание е да бъде изхвърлен от евротурнирите за следващия сезон. Това би означавало огромни финансови загуби за Барселона, който така или иначе се намира в кризисна ситуация относно бюджета си.

Новината идва на фона на нови разкрития от медиите в Испания, които вчера излязоха с подробности за докладите, които бившият съдийски шеф Негрейра е изпращал на каталунците.

Те са включвали подробни досиета за поведението и отсъжданията на арбитрите, както и коментари на техните решения. Услуги, срещу които той е получавал милиони "под масата", осигурявайки съдийски комфорт на каталунците.

Дир.бг