Шейх Ясим бин Хамад Ал Тани е отправил нова оферта за закупуването на английския Мначестър Юнайтед, за която се смята, че е около 5 милиарда паунда (6.12 милиарда долара), съобщава телевизия Sky News.

Шейх Ясим, син на бившия премиер на Катар, представи първото си предложение през февруари. Негов представител тогава информира, че офертата не е обвързана с никакви дългове, чрез оглавяваната от шейха фондация.

Финландският предприемач Томас Зилиакус също отправи оферта в четвъртък и заяви, че е готов да плати и допълнителна сума за английския футболен клуб.

Британският милиардер Джим Ратклиф, дългогодишен привърженик на Юнайтед и основател на компанията ИНЕОС, представи предложение за закупуване на клуба през февруари.

Настоящите собственици на Манчестър Юнайтед семейство Глейзър започнаха да търсят опции за 20-кратния шампион на Англия през миналия ноември, включително за нови инвестиции или потенциална продажба.

Очаква се офертата на катарците да е най-високата досега, но е много вероятно отново да не бъде приета, защото все още е далеч от исканите от Глейзър 6 милиарда паунда. Затова не е изключено да се стигне до трети кръг от нови разговори между заинтересованите страни, след което и подаване на нов рунд от предложения.

Юнайтед е четвъртият най-богат футболен клуб в света, според анализите на базираната в Лондон компания "Делойт".

Дир.бг