Даниил Медведев се класира на втория си пореден Мастърс финал, след като надделя над своя приятел и сънародник Карен Хачанов със 7:6(5), 3:6, 6:3.

Двубоят продължи 2 часа и 19 минути, и световният №5 мина през няколко кризи, но все пак оправда ролята си на фаворит.

Медведев оцеля на бомбените форхенди на своя съперник и на тежкия втори сет, за да завоюва 28-ата си победа през сезона и 23-а в последните 24 мача.

Той ще опита да спечели четвърта титла през сезона, след като по време на тази впечатляваща серия триумфира в Ротердам, Доха и Дубай. По-рано през този месец загуби мача за титлата срещу Карлос Алкарас в Индиън Уелс. Сега двамата може отново да са на финала, ако испанецът се справи с Яник Синер.

Хачанов изпусна ранни възможности за пробив преди Медведев да пробие за 5:3. След това имаше възможност да затвори мача на свой сервис, но допусна рибрейк. Така се стигна до тайбрек, в който все пак Даниил спечели след 7:5 точки.

Вторият сет също се разви интересно, като Хачанов този път се възползва още от първата възможност и поведе с 3:0. При 3:1 Медведев изпусна възможност да върне пробива и това се оказа ключово. Хачанов не изпусна инициативата и изравни сетовете, като във втория реализира 17 уинъра срещу само 7 за съперника.

dir.bg