Най-висшият спортен съд на Италия отмени наказанието на Ювентус за финансови нередности и върна към актива на "бианконерите" 15 точки, които бяха отнети по-рано през сезона. Според решението на съда казусът с гранда от Торино трябва да бъде преразгледан и да бъде взето ново решение.

По този начин към момента Ювентус се изстрелва до трето място в класирането на Серия А с 59 точки, две по-малко от втория Лацио и три повече от четвъртия Рома. Милан (53) пък вече е извън топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионската лига през следващия сезон, докато Интер (51) се смъква до шеста позиция.

Отменено е и наказанието за забрана за извършване на футболна дейност спрямо различните директори в клуба - Андреа Аниели, Маурицио Аривабене, Федерико Черубини, както и настоящият спортен директор на Тотнъм Фабрицио Паратичи.

Адвокатите на Ювентус настояваха наказанието да бъде отменено окончателно още днес, но в крайна сметка решението на съда означава, че ще има ново дело, гледано от Федералния съд. То най-вероятно ще започне следващия месец, като се очаква евентуално ново наказание, ако изобщо има такова, да важи за следващия сезон. 

Gol.bg