Шуменец, шофирал след употреба на алкохол и мъж от сливенското село Ябланово, седнал зад волана дрогиран, са задържани вчера в ареста, съобщиха от пресцентъра на полицията.

41-годишният шуменец карал лек автомобил Фолксваген Кади и бил спрян за проверка малко преди 21:30 часа на ул. „Хан Аспарух“ в Шумен. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,95 промила в издишания от водача въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 11:30 часа вчера на ул. “Тича“ във Велики Преслав за проверка бил спрян водач на лек автомобил Хонда Джаз с шуменска регистрация. Зад волана бил 22-годишен мъж адресно регистриран в сливенското село Ябланово. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на канабис проба. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ