Арсенал направи трета поредна издънка и сякаш всячески опитва да се провали в битката за титлата във Висшата лига. След ремитата срещу Ливърпул и Уест Хем, при които "артилеристите" пропиляха аванс от по два гола, тази вечер лидерът в класирането не успя да победи последния.

Намиращият се на дъното на таблицата Саутхемптън пристигна в дома на Арсенал и успя да удържи геройско 3:3.

Шокиращ резултат, който прави така, че съдбата на титлата в Англия вече не е в ръцета на Арсенал, защото тимът продължава да е на първото място с пет точки аванс пред Манчестър Сити, но и с два мача повече от своя директен конкурент за първото място.

А след последните си три резултата, "артилеристите" могат да се сърдят само и единствено на себе си, особено днес, когато по предварителни сметки трябваше да бъде най-лесният мач от остатъка от сезона.

Мач, който предвид развитието си можеше да бъде още по-кошмарен, защото две минути преди изтичането на редовното време на мача, Арсенал изоставаше с 1:3, но все пак успя да грабне точката.

Точките можеше и да са три, защото последните 10-15 минути на "Емирейтс" бяха истински луд хаос. Арсенал буквално натика своя опонент в наказателното му поле и отправяше удар след удар, но от куп положения в гол се превърнаха само две.

Още с началото на мача нещата добиха ужасяващ вид, защото в 57-ата минута Саутхемптън успя да поведе, когато вратарят на домакините подаде на Карлос Алкарас, а той се разписа.

И това не бе всичко в този ужас за Арсенал, защото в 14-ата минута Саутхемптън вече водеше с 2:0.

Така задачата на домакините вече бе изключително трудна, но момчетата на Артета бързо върнаха едно попадение чрез Габриел Мартинели, което им вдъна допълнителна увереност.

Нямаше да е никак незаслужено, ако Арсенал бе изравнил още до почивката, защото домакините имаха куп положения, а при най-чистото Карлос Алкарас изчисти от голлинията топката пред невярващите погледи на играчите в червени-бели екипи.

И както всеки очакваше, че този натиск ще се пренесе и през второто полувреме, това не бе точно така. Да, Арсенал владееше изцяло инициативата, но не създаваше положения, а Саутхемптън успя да наненсе своя трети удар.

Хърватинът Дуйе Чалета-Цар вкара с глава, а при 1:3 и минути, в които играта на Арсенал не вървеше особено, оптимизмът на "Емирейтс" не бе голям.

Стигна се до ситуация, в която доста домакински фенове започнаха да изпразват своите места, но точно тогава, около 10 минути преди края Арсенал хвърли всичко в атака и това се отплати.

Мартин Йодегор и Букайо Сака в рамките на две минути изравниха, а в дългото 9-минутно продължение имаше и шансове за пълен обрат, но такъв не настъпи.

Арсенал записа трето поредно реми, а мачът на истината може да е в сряда, когато за тима предстои гостуване на Манчестър Сити. Всичко различно от победа в него ще означава, че "гражданите" ще държат съдбата на трофея изцяло в собствените си ръце.

Дир.бг