Кризата в Байерн Мюнхен продължава и може да коства шампионската титла.

Баварците паднаха с 1:3 от Майнц в 29 кръг след много слаба игра, като това бе трета загуба под ръководството на наскоро назначения Томас Тухел.

Нещо повече - след поражението Байерн рискува да бъде изместен от първото място. Грандът е лидер с 59 точки, но преследвачът Борусия Дортмунд е с 57 и по-късно тази вечер има мач срещу Айнтрахт, като при успех ще поведе в класирането на Бундеслигата.

Срещу Майнц шампионите излязоха напред в резултата с гол на Садио Мане през първото полувреме и успяха да се оттеглят с аванс на почивката.

През втората част обаче с попадения на Людовик Айорк (65), Леандро Барейро (73) и Аарон Мартин (79) домакините осъществиха пълен обрат.

Това бе и трета поредна загуба на Байерн при гостуване на Майнц в първенството, след като в предишните два сезона баварците отново отстъпиха с 1:3 и 1:2.

Поражението обаче не бе единствената лоша новина за Тухел. Още в началото на двубоя Алфонсо Дейвис се контузи и бе принудително заменен, като все още не е ясно колко дълго ще отсъства.

Дир.бг