Матей Казийски стана шампион на Италия по волейбол, след като "Итас" (Тренто) победи с 3:0 (20, 20, 19) "Кучине Лубе" (Чивитанова) в петия решаващ мач и спечели с 3:2 финалната серия на местната Суперлига.


За 38-годишния Казиийски титлата е пета в Италия, като предишните четири също са с екипа на "Тренто" - през 2008, 2011, 2013 и 2015. Посрещачът завърши с 13 точки, но беше избран за най-полезен играч (MVP) в решаващия двубой. Най-резултатен за успеха със 17 точки беше Алесандро Микиелето.


Най-резултатен за "Лубе" в петия мач беше българският национал Александър Николов с 12 точки. Той остана със сребро в дебютния си сезон в Италия. "Лубе", който беше шампион на Италия в последните три години, игра без звездата си Иван Зайцев, който се контузи в третия мач.


За Казийски това вероятно беше последният мач с екипа на "Тренто", като според италианските медии от следващия сезон той ще носи екипа на "Алианц" (Милано).


Очаква се след края на италианското първенство Казийски да обяви и решението си относно завръщането в националния отбор. Той попадна в разширения състав на селекционера Пламен Константинов, но от федерацията съобщиха, че преговорите все още се водят.

Дневник