След проливния дъжд днес следобед стана ясно, че новоизградената шахта на кръстовището на ул. "Македония" с ул. "Марица" не функционира правилно. Времето за изграждането й отне три месеца от януари 23 г. до средата на месец март, след което беше затрупана с чакъл. Живущите в блока все още чакат ремонтните дейности по укрепване на река Енчова да продължат, с надеждата че между реката и панелния блок на ул. "Марица" 24 ще бъде асфалтирано и теренът разчистен от купищата кал.

За проблема със задържане на вода в източната част на блока са запознати от Община Шумен и г-н Боян Тодоров от 2018 година обеща, че "другия път" ще включи адреса за ремонт. Е, пет години по-късно живущите още чакат.

Дори таксиметровите шофьори не идват на адрес, тъй като има риск преминавайки през локвата да се наводни автомобила. Молят да ни оставят на ли на ул. "Македония" или на вход 4 в края на ул. "Ружа Тенева". От купищата кал няма място за паркиране. Това са 66 апартамена за входове 1, 2 и 3. Или над 70 автомобила.

Зорница Димитрова