Водач на микробус Мерцедес с шуменска регистрация, който изпълнява превоз на пътници по линията Шумен-Новосел се удари в трактор на път I- 2, между 5-ти и 7-ми километър край Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигнал за пътнотранспортно произшествие е приет малко след 13:30 часа днес е приет на път I- 2, между 5-ти и 7-ми километър край Шумен.

По първоначални данни водачът на микробуса е застигнал трактора и се ударил в него. Пътували са 20 пътници,  8 от които са откарани за преглед в шуменската болница без сериозни наранявания към момента.

Водачите ба двете превозни средства са тествани за алкохол, пробите им са отрицателни.

От пресцентъра на полицията уточниха на следващия ден, че 11 пътници са откарани за преглед в шуменската болница, 9 са освободени за домашно лечение. Две жени на 72 и 69 години са настанени в отделението по ортопедия с фрактури на раменни кости.

Водачите на мерцедеса, 38-годишен от Ясенково и на трактора - 61-годишен от село Царев брод са тествани за алкохол и наркотични вещества. Пробите им са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ