Румънската тенис звезда Симона Халеп, която продължава да е със спрени права заради положитлена допинг проба, за пореден път разкритикува ръководните органи в тениса.

В края на миналата година светът на тениса бе шокиран от новината за положителната проба на световната №1, но и до днес тя все още не е изслушана или наказана, а е просто със статут на временно отстранена.

Именно заради това тя обвинява Международната тенис асоциация, която продължава да бави нейното ислушване, което за трети път бе отложено с месец.

Халеп нае независим екип от експерти, които доказаха, че малкото количество забранено вещество е попаднало в тялото й след замърсяване на един от медикаментите, използвани от нея.

    "Съкрушената съм, след като ITF за трети път отложи изслушването ми с месец. Чакам това изслушване от октомври. Исках това да премине бързо, защото през декември експерти доказаха, че положителната допинг проба се дължи на замърсяване на едно от веществата, които използвам.

    Бързото изслушване е мое право, което ясно е записано в спортните наредби, но с отказа на ITF, аз не мога да получа наказание, което да обжалвам пред независим трибунал.

    Нито съм наказана, нито пък участвах в турнири в последните осем месеца.

    По този начин ITF не само уби кариерата ми с пропускането на толкова много месеци, но и съсипа репутацията ми. Те демонстрират неуважение към правилата, а забавеното правосъдия е отказано правосъдие", написа тя в социалните мрежи.

Дир.бг