Левски" победи с 2:1 "Черно море" в мач от 33-ия кръг на Първа лига. Рикардиньо вкара и двата гола за сините, а преди това Матеус Машадо беше точен за гостите.

 

С успеха "Левски" си осигури минимум бараж за Лигата на конференциите. Сините имат 61 точки и са на четвърто място, с равен актив с третия "ЦСКА 1948". "Черно море" остава на пето място с 54 точки и вече няма как да стигне до местата, даващи право на участие в европейските турнири.

 

"Черно море" поведе в 12-ата минута. Даниел Димов отне топката на Филип Кръстев и подаде към Виктор Попов, който центрира, а Матеус Машадо вкара. "Левски" изравни само пет минути по-късно. Уелтън проби и подаде успоредно на вратата, а Рикардиньо беше точен.

 

Сините имаха претенции за дузпа малко след това, но Георги Кабаков прецени, че нарушение няма. В края на първото полувреме Ивелин Попов пропусна добра възможност за сините, като не стреля достатъчно добре и Иван Дюлгеров спаси.

 

В началото на второто полувреме "Левски" държеше топката, но трудно създаваше положение. Андриан Краев опита далечен удар, но Дюлгеров спаси. В следващите минути обаче "Черно море" започна да играе по-добре, а Едгар Пачеко и Алекс Фернандес пропуснаха няколко положения за гостите.

 

В 71-ата минута обаче "Левски" поведе. Уелтън направи поредния пробив и центрира, Дюлгеров изби, но топката стигна до Рикардиньо, който се разписа с глава.

 

В последните минути "Черно море" натиск, а в продължението на мача Атанас Илиев отправи силен изстрел от пряк свободен удар, но вратарят на "Левски" Пламен Андреев спаси.

Дневник