Манчестър сити" и "Интер" ще се срещнат във финала на Шампионската лига в Истанбул тази вечер. Английският тим влиза в срещата като абсолютен фаворит.

"Сити" получава нов шанс да спечели така чаканата Шампионската лига, която е основна цел на клуба, след като беше закупен от кралската фамилия на Обединените арабски емирства. Трофеят в Европа е голямата цел и на мениджъра Хосеп Гуардиола. "Сити" беше близо през 2021 г., когато обаче загуби финала в Шампионската лига от "Челси".

През този сезон тимът вече взе два големи трофея - титлата във Висшата лига и ФА Къп и е на крачка от требъл, с който може да изравни постижението на "Мачнестър юнайтед" от 1999 г.

В Шампионската лига "Манчестър сити" няма загуба в 12 мача, като спечели седем от тях. По пътя към финала "гражданите" отстраниха "Байерн" и "Реал" (Мадрид).

"Не мислим за загубения финал преди две години. Не съм говорил с играчите за това. Искаме да завършим различно този път. Казват, че сме фаворити, но сме свикнали с това. Защо трябва да сме по-опасни, ако сме фаворити? Приемаме какво казват хората, няма проблем. Знаем какво трябва да свършим и ще се опитаме да го направим", заяви Гуардиола.

За разлика от предишния финал, този път "Сити" ще разчита и на звездата си в атака Ерлинг Холанд, който е с 52 гола в 52 мача във всички турнири през този сезон.

Достигането на "Интер" до финал може да се приеме за изненада от някои. "Нерадзурите" се възползваха по най-добрия начин от жребия, като отстраниха "Бенфика" и "Милан", за да стигнат до мача за трофея. "Интер" преследва четвъртия си трофей в турнира и първи след 2010 г., когато под ръководството на Жозе Моуриньо тимът спечели требъл.

С настоящия си треньор Симоне Индзаги "Интер" спечели по два пъти Купата и Суперкупата на Италия. Тимът завърши на трето място в Серия А. "Интер" обаче намери добрата си форма в точния момент и е с 11 победи в последните си 12 мача във всички турнири.

Индзаги засипа с похвали Гуардиола, но смята, че "Сити" има слабости, от които "Интер" може да се възползва.

"В модерния футбол има преди и след Гуардиола. Ние трябва да внимаваме, знаем, че ще срещнем най-добрия отбор, с фантастичен състав и с треньор, който беляза цяла ера. Това ще е вечер, която ще ни се отплати за всички усилия през сезона. Те имат някои слабости, трябва да направим така, че да им отнемем част от владението на топката и да покриваме всеки метър от терена", каза Индзаги.

Дневник