Докато светът на тениса все още коментира Новак Джокович и неговата титла №23 от Големия Шлем, то на далеч по-малък корт и в доста по-скромен турнир, видяхме едно голямо завръщане.

Става въпрос за бившият №3 в света Милош Раонич, който игра професионален тенис мач за първи път от почти две години насам или от точно 686 дни.

Това се случи на турнира от категория АТР 250 в Хертогенбош, където Милош Раонич победи сърбина Миомир Кецманович с 6:3, 6:4.

Последният случай, в който Раонич бе на корта бе през месец юли 2021-а, когато роденият в Черна гора, но състезаващ се за Канада тенисист отпадна от турнира в Атланта.

Тогава заради контузиите си в десния крак той си взе пауза от тениса и се подложи на интервенции, а пълното му възстановяване продължи доста по-дълго от очакваното.

Последната пък победа на Раонич бе от месец март 2021-а, когато той надви французина Уго Юмбер на Мастърс турнира в Маями, преди да отпадне от Хуберт Хуркач ден по-късно.

В продължение на няколко години между 2014-а и 2020-а Милош Раонич бе неделима част от елита на тениса, като дори достигна до третото място в световната ранглиста през 2016-а.

Именно тогава канадският тенисист постигна и най-големия си успех, достигайки финала в "Уимбълдън", където загуби в три сета от Анди Мъри.

Със сигурност завръщането с победа за Раонич е доста позитивен знак, а сега остава да видим дали 32-годишният тенисист ще успее да се върне до познатите нива отпреди тежките проблеми с травми.

Дир.бг