Сърбия ще бъде и без тримата си основни централни нападатели на 20 юни в Разград, когато се изправя срещу България в мач от квалификациите за Евро 2024.

Последната лоша новина за западните ни съседи е, че централният нападател на Ювентус - Душан Влахович, отпада от състава.

Звездата на сръбския тим има проблем с аддукторите, познат като "футболна болест", заради което ще си вземе почивка преди стартирането на подготовка с Ювентус. Това разкри селекционерът Драган Стойкович - Пикси, в първия ден от лагера на сърбите в Стара Пазова.

Още при обявяването на селекцията от нея отсъстваше голмайстор №1 в историята на страната - Александър Митрович, като при него става въпрос за проблем в стъпалото.

Пикси разкри, че Митрович е играл с болки в стъпалото в последните 6 месеца, като сега се налага да се подложи на лечение, зада е на линия за началото на сезона с клубния си Фулъм.

След финала в Лигата на конференциите пък от състава отпадна Лука Йович, който счпи носа си днес бе подложен на операция.

Така в Разград отборът на сърбите ще бъде само с двама класически централни нападатели, като тяхното ниво и статистически показатели са далеч от тези на Влахович, Митрович и Йович.

Единият е Деян Йовелич от Лос Анджелис Галакси, който има само девет изиграни минути в официален мач за Сърбия, като те бяха записани през месец март срещу Литва. Инче той има и още три участия в контролни мачове, в които обаче не вкарва гол.

Другият нападател е Джордже Йованович от Макаби (Тел Авив), който до момента има само 46 минути за Сърбия, но заслужи мястото си в селекцията с 15-те гола, които вкара в елита на Израел този сезон.

Дир.бг