Славният клуб Бордо остава още един сезон във втора френска лига, след като шефовете на федерацията присъдиха служебна загуба на тима срещу Родез в последния кръг от първенството.

Мачът миналата седмица бе прекратен в 25-ата минута, когато гостите вкараха изненадващо за 0:1, а ултраси нахлуха на терена. Един от тях блъсна голмайстора на гостите Лука Буаде на земята, а полицията се намеси след няколко секунди.

Реферът Никола Ренвил спря срещата, а снощи излезе решението - няма да има доиграване на двубоя, а служебно 0:3.

Това означава, че Бордо няма шанс да влезе в елита, остава трети, на три точки зад Метц. Победа в мача с Родез с 4 гола разлика даваше второто място на славните жирондинци, които са шесткратни шампиони на Франция.

Куриозно, признатата победа спасява Родез за сметка на Анеси, което предизвика гнева пък на този клуб, който от седмица празнува оцеляването си във второто ниво.

Бордо изпадна преди година от елита, след като катастрофалното управление на американския концерн GAСP бе завлякло клуба с повече от 40 милиона евро дългове.

А още в края на лятото на 2022-ра трябваше дори да отидат в трета лига, след като се оказа, че не могат да обслужват задълженията си.

Но тогава се намесиха местни бизнесмени, гарантираха част от парите и Бордо все пак игра във втора лига. Сглоби и конкурентен отбор, бе близо до връщане в елита, което икономически ще отхлаби примката около врата на славния клуб. Но решението от понеделник вечер обрича тима на още поне година във второто ниво.

Бордо вече обяви, че ще обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС) и Френския олимпийски комитет.

Дир.бг