Килиан Мбапе обяви, че е щастлив в ПСЖ и ще остане в клуба през следващия сезон, но потвърди, че няма намерение да удължава настоящия си договор, който изтича през 2024 г. Клубът обаче не иска да оставя нападателя да си тръгне без трансферна сума и е готов да го продаде още това лято.

Френският вестник "Екип" съобщи, че Мбапе не иска да продължава договора си и е изпратил писмо до клуба, с което да ги уведоми. По-късно, в позиция, изпратена до "Франс прес", представители на футболисти заявиха, че в ПСЖ знаят за мнението на Мбапе още от 2022 г.

"След като публично заяви, че ще бъде в ПСЖ през следващия сезон, Килиан Мбапе не е поискал да си тръгва това лято, а само потвърди пред клуба, че няма да се възползва от клаузата за допълнителна година. Ръководството на клуба знае за това още от 15 юли 2022 и единствената цел на писмото беше да потвърдим това, което се бяхме разбрали устно преди. Мбапе и неговият антураж не са обсъждали с клуба евентуално ново продължаване на договора", гласи съобщението.

Представителите на Мбапе допълват, че писмото е пуснато до медиите с цел да се увреди имиджа на футболиста: "Съжаляваме, че получаването на писмото е било предадено на медиите и тази комуникация беше направена публична с единствената цел да се увреди имиджа му и гладкото протичане на разговорите с клуба"

От ПСЖ обаче заявиха, че това не е вярно: "Категорично невярно е да се каже, че екипът на Мбапе не е участвал в дискусии за подновяване на договора." Ръководството също така заяви, че писмото на нападателя е пуснато до медиите преди да бъде пратено на клуба.


По-късно Мбапе коментира в "Туитър" статия на "Паризиен", която гласеше, че нападателят иска да отиде в "Реал" (Мадрид) още това лято: "Лъжи. Колкото по-големи са, толкова повече се разпространяват. Вече казах, че ще продължа в ПСЖ през новия сезон и съм много щастлив."

Според експерта по трансфери Фабрицио Романо обаче позицията на ПСЖ е категорична - нападателят трябва или да подпише нов договор, или ще бъде продаден това лято.

В английските медии пък се появиха твърдения, че катарските собственици на ПСЖ са готови да продадат Мбапе на "Манчестър юнайтед", ако клубът бъде купен от катарския шейх Джасим бин Хамад ал Тани.

Дневник