Капитанът на Аржентина Лионел Меси е взел решение относно евентуалното си участие на Мондиал 2026. Легендарната десетка триумфира със световната титла в Катар в края на миналата година, като тогава заяви, че вероятно това е било последното му танго на форум от подобен калибър.

Сега, когато на "албиселесте" предстои контрола с Австралия в Пекин, Лео отново говори по темата.

    "Не мисля, че ще играя през 2026-а. Това бе последното ми Световно. Ще видим какво ще се случи, но принципно съм взел решение и то е, че няма да играя на следващия Мондиал", заяви той, цитиран от китайското издание Titan Sports.

Феновете на аржентинците се надяваха, че Лео все пак ще си остави вратичка за евентуално още едно значимо събитие с Аржентина, но поне по думите му личи, че това няма да се случи. Преди седмица той обяви, че ще премине в американския Интер (Маями), а един от домакините на Мондиал 2026 е САЩ.

В Катар Меси вкара седем гола в седем мача и се превърна в първият играч в историята, който се разписва във всяка една от фазите на световните първенства, провеждащи се в настоящия им формат от 1986-а насам. Освен това той е първият футболист, който може да се похвали с две награди "Златна топка" на световните футболни финали.

Индивидуалното отличие бе въвведено през 1982-а в Испания, а преди Катар звездата триумфира с приза през 2014 година в Бразилия.

Дир.бг