Абсолютният фаворит за треньор на ПСЖ - Юлиан Нагелсман, в крайна сметка няма да поеме тима. Това са категорични френските и немски медии, които информират за неуспешен край на преговорите.

Цяла седмица спецът и ръководството на парижани уточняваха детайлите около сделката. Която, в крайна сметка, няма да се състои.

Причината е, че двете страни са постигнали договорка относно финансовите условия, но не и за начина, по който ще се гради новият проект. Катарските собственици на ПСЖ изоставят досегашната политика да се купуват звезди "на килограм", като ще изискват постепенно изграждане на отбора по примера на Манчестър Сити.

Нагелсман също така е настоял за гаранции, че Мбапе ще остане в отбора поне за идния сезон. Нещо, което ръководството на ПСЖ не може да обещае, защото към днешна дата далеч по-вероятно изглежда националът да бъде трансфериран.

След преговорите с Нагелсман на практика парижани рестартират от нулата търсенето на нов треньор, който да наследи на поста Кристоф Галтие.

А като фаворит се сочи името на Тиаго Мота - бивш капитан на отбора. Варианти са също двама испанци - Луис Енрике и Чаби Алонсо.

Дир.бг