Белгия и Австрия завършиха наравно 1:1 в една от най-интересните европейски квалификации, играна в Група "F".

В Брюксел австрийците на селекционера Ралф Рангник останаха лидери в групата със седем точки и оставиха зад себе си "червените дяволи", които са втори с четири точки.

Мачът беше белязан и от попадение на Ромелу Лукаку, който продължава да вкарва редовно за националния отбор, въпреки разочарованието във финала на Шампионска лига, където до голяма степен коства много на клубния си отбор Интер.

Лукаку вкара красив гол в 61-ата минута, след като преди това в 21-ата Михаел Грегорич откри за гостите. Нападателят на Интер вече има четири попадения в евроквалификациите, като вкара хеттрик на Швеция в миналия мач.

Белгийците като цяло могат да съжаляват, че не спечелиха трите точки, тъй като направиха не малко пропуски през втората част, включително удариха и греда в самия край.

В другия мач от тази група днес Азербайджан и Естония завършиха наравно 1:1. Двата тима са на дъното на групата, като едва днес отлепиха от нулевия актив.

Интересно бе и в Група "J", където Португалия продължава да е убедителен лидер. В домакински мач Кристиано Роналдо и компания биха лесно Босна и Херцеговина с 3:0.

Бернардо Силва вкара В края на първото полувреме, а в заключителните минути на второто Бруно Фернандеш отбеляза два пъти.

Португалия вече има девет точки след три мача и води с две на Словакия, който също впечатлява тази група. Днес словаците взеха трудното гостуване на Исландия с 1:2.

В другите мачове от вечерта:

Люксембург - Лихтенщайн 2:0

Албания - Молдова 2:0

Кипър - Грузия 1:2

Фарьорски острови - Чехия 0:3

Дир.бг