Григор Димитров преодоля квалификациите на един от успешните турнири в кариерата си - "Куинс" в Лондон.

Родната звезда пропусна срока за записване в турнира и трябваше да минава през пресявките, но за щастие той не срещна трудности и с две победи вече е част от оснвоната схема.

Днес той си осигури място там след успех с 6:3, 7:5 над французина Артур Ридеркнеш. Двубоят, който бе първи между Григор и световния №85, започна перфектно за българина, с пробив още във втория гейм.

Родният тенисист успя да поведе с 3:0, а при 5:2 имаше две точки за затваряне на сета с нов пробив, но не успя. Това все пак се случи гейм по-късно, когато Григор успя да затвори първата част с 5:3.

Вторият сет също бе решен от само един пробив, но този път той дойде едва в неговия край. Григор успя да осъществи пробива си 11-ия гейм, поведе с 6:5, а след това сервира за крайното 7:5.

"Куинс" е един от турнирите, който Григор е печелил, макар това да се случи преди вече девете години - през 2014-а във финал срещу Фелисиано Лопес.

Любопитен факт е, че Лопес бе в потока на Гришо в квалификациите, но загуби от днешния му съперник Артур Ридеркнеш.

Така от утре Димтиров ще бъде част от основната схема, като вариантите за негов съперник са четири. Това са Карлос Алкарас, Франсиско Серундоло, Диего Шварцман и Бен Шелтън,

Дир.бг