Испания спечели третото издание на Лигата на нациите. Иберийците надделяха драматично с 5:4 след изпълнение на дузпи срещу Хърватия, а съперниците завършиха наравно 0:0 в редовното време и продълженията.

В 12-ата минута Гави шутира от границата на наказателното поле след грешка на "ватрените",  но топката не намери очертанията на вратата. В 27-ата минута героят за Манчестър Сити от финала в Шампионската лига през този сезон Родри стреля с глава, а топката се удари в неговия съотборник Алваро Мората и излезе извън терена.

Четири минути след това опит за гол с глава на Иван Перишич след центриране на Лука Модрич беше спрян от вратаря Унай Симон.

В 36-ата минута Алваро Мората не можа да се разпише след подаване в наказателното поле на Жорди Алба.

След почивката хърватите контролираха събитията на терена, докато "ла фурия" все още нямаше точен удар във вратата на своя противник.

В 51-ата минута Перишич преодоля Хесус Навас и центрира, Унай Симон не се справи добре и кълбото достигна до Йосип Юранович, който стреля неточно от въздуха.

Четвърт час по-късно Родри шутира от неточно от дистанция, а 15 минути преди изтичане на редовното време Доминик Ливакович излезе и пресече подаване за Фати, но не изчисти добре топката и тя достигна до Фабиан Руис, който стреля от трудна позиция, но не намери очертанията на вратата.

Последваха силни изяви за иберийците, които можеха да спечелят двубоя. В 84-ата минута Мерино подаде за Ансу Фати в наказателното поле, но ударът на резервата на Испания беше спрян пред голлинията от опитния Перишич.

В последните секунди от редовното време Навас подаде за Марко Асенсио, но ударът му мина покрай вратата.

В 103-ата минута удар на Дани Олмо от наказателното поле премина над вратата на Хърватия. Първото продължение завърши със спасяване на Унай Симон след удар на Марсело Брозович.

В третата минута на второто продължение нов опит за гол на Олмо приключи с избиване в корнер от хърватската защита.

При последвалите дузпи вратарят Унай Симон направи спасявания след удари от бялата точка на Ловро Майер и Бруно Петкович. Даниел Карвахал реализира за испанците, носейки ценния успех с 5:4.

Испания взе реванш за поражението си на финала в турнира преди две години срещу Франция. Първото издание на Лигата на нациите беше спечелено от Португалия.

БТА