Бившият френски национал Юри Джоркаеф оглавява втората група звезди, които бяха обявени като участници в Мача на надеждата, организиран от Стилиян Петров. Срещата ще се състои на 6 септември тази година на Националния стадион "Васил Левски", а Стенли поетапно съобщава имената на футболните звезди, съгласили се да вземат участие в благотворителната инициатива.

55-годишният Джоркаеф има 82 мача и 28 гола за Франция, като несъмнено най-голямото му постижение е световната титла от Мондиал 1998. Има също така и европейска титла от 2000 година, както и Купа на УЕФА с Интер (Милано). Бившият атакуващ халф е играл за Монако, Пари Сен Жермен, Интер, Кайзерслаутерн, Болтън и Блекбърн.

Заедно с него към отбора на чуждестранните звезди ще се присъединят Гайска Мендиета и Гарет Бари. Сърцатият баски халф е легенда на Валенсия, където игра между 1993 и 2001 година, а след тов премина последователно през Лацио, Барселона и Мидълзбро. Мендиета има 40 мача за Испания, както и три загубени европейски финала - два в Шампионската лига с Валенсия и един в Купата на УЕФА с Боро.

Гарет Бари пък е рекордьор по мачове в Премиър лийг със своите 653 двубоя. Бари и Петров се засякоха за няколко сезона в Астън Вила, където някогашният английски национал игра от 1998 до 2009 година, след което носеше екипите на Манчестър Сити, Евертън и Уест Бромич Албиън. Има 53 двубоя с националната фланелка на родината си.

Към българския отбор, където вече бяха обявени Христо Стоичков, Наско Сираков, Димитър Бербатов, Мартин Петров и Мариян Христов ще се присъединят други трима бивши съотборници на Стилиян в националния тим. Това са Георги Пеев, Милен Петков и Христо Йовов.

Дир.бг